Με λαμπρότητα και κατάνυξη και φέτος τα Θεοφάνεια στο Μεσολόγγι (Φωτορεπορτάζ)

Με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε στο Μεσολόγγι η γιορτή των Θεοφανείων, με τον αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της πόλης.

Παρά το τσουχτερό κρύο εννιά ήταν οι τολμηροί που τήρησαν τη θρησκευτική παράδοση και βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το Σταυρό και  να πάρουν την ευλογία του. Τυχερός στάθηκε φέτος ο Κώστας Αγγελόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του τονίζοντας ότι αισθάνεται ευλογημένος. Λόγω του ότι πέρυσι σαν σήμερα υπηρετούσε την πατρίδα, θέλησε να στείλει τις ευχές του και στους στρατευμένους νέους που αυτή τη στιγμή φυλάνε τα σύνορα. Απηύθυνε επίσης τις θερμότερες ευχές του σε όλο τον κόσμο.

Νωρίς το πρωί  πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία και αγιασμός των υδάτων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και τον Ιερό Κλήρο, όπου συνέρρευσε πλήθος πιστών.

Το παρών έδωσε ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος και δημοτικοί σύμβουλοι, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Μπαλαμπάνης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Π. Παπαγεωργίου και εκπρόσωποι όλων των αρχών και φορέων της πόλης.

Κείμενο: ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Πηγή: www.aixmi-news.gr

 

 

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr