Μεγάλο διπλό δια χειρός Πολίτη για τον Χ.Τρικούπη στο Ψυχικό!

ΑΕ Ψυχικού – Χαρίλαος Τρικούπης 62 – 63

Μεγάλο ματς με δυνατές συγκινήσεις έγινε σήμερα στο Ψυχικό, με τις δύο αντίπαλες ομάδες να μάχονται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την επικράτηση, με τον Τρικούπη να παίρνει τελικά μία τεράστια εκτός έδρας νίκη επί ενός πολύ δυνατού αντιπάλου, χάρη σε σουτ δύο πόντων του Πολίτη από μέση απόσταση, 0.3΄΄ πριν το τέλος του αγώνα, που προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στους πολλούς (τυχερούς) Μεσολογγίτες φιλάθλους, που βρέθηκαν σήμερα στις κερκίδες του γηπέδου.

Ο Πολίτης στη συνέχεια με τη λήξη του αγώνα ξέσπασε σε λυγμούς, αφού δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και κάθισε αρκετή ώρα στον πάγκο. Όμως την πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα ήταν εκεί και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Η συνάντηση άργησε 40΄ ολόκληρα λεπτά να ξεκινήσει, αφού η μία στεφάνη έγερνε λίγο και χρειάστηκε να αντικατασταθεί. Ισορροπημένος ήταν ο αγώνας στη πρώτη περίοδο, με τον Τρικούπη να κρατά πιο πολύ ώρα ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ, χάρη κυρίως στον Τζόρτζεβιτς, που σ΄ αυτό το διάστημα πέτυχε 11 πόντους (3-6, 9-11 στο 5λεπτο, 14-17). Τελικά όμως η περίοδος έληξε ισόπαλη 20-20 και όλα έδειχναν ότι θα γίνει μεγάλη μάχη.

Νευρικό ήταν το παιγνίδι στη Β΄ περίοδο, με αρκετά λάθη και χαμηλό επί μέρους σκορ (13-9 για τους γηπεδούχους), οι οποίοι έσφιξαν αρκετά την άμυνά τους και πήραν κάπως τα ηνία, αλλά με μικρές διαφορές (26-22, 30-27) και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 33-29. Στο διάστημα αυτό ο Τζόρτζεβιτς δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ γενικά στο 1ο ημίχρονο ο Τρικούπης δεν πέτυχε ούτε ένα τρίποντο.

Η τρίτη περίοδος είχε δύο όψεις. Αρχικά το Ψυχικό συνεχίζοντας την πίεση στο μεγαλύτερο μέρους του γηπέδου, κατάφερε να πάρει μια διαφορά 8 πόντων (43-35, 4΄.10΄΄ πριν τη λήξη). Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν τις απαντήσεις. Με πολύ καλούς τους Παπαδιονυσίου και Τζόρτζεβιτς (που πέτυχαν όλους τους πόντους του Τρικούπη σ΄ αυτή την περίοδο, 9 και 10 αντίστοιχα), αντεπετέθηκαν και με ένα σερί 10-0, προσπέρασαν στο σκορ με 43-45, ένα λεπτό περίπου πριν τη λήξη της περιόδου. Το Ψυχικό προηγήθηκε ξανά 47-45, όμως ό Παπαδιονυσίου με τρίποντο μαχαιριά στην εκπνοή (το πρώτο του Τρικούπη), έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του με 47-48, ξεσηκώνοντας την εξέδρα των φιλοξενούμενων που πήρε φωτιά. Ένα σουτ που είχε οπωσδήποτε και ψυχολογικό αντίκτυπο για τη συνέχεια.

Πράγματι, με την έναρξη της τελευταίας περιόδου ο Τρικούπης φάνηκε να αποκτά κάπως τον έλεγχο του παιγνιδιού και να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα (49-53, 52-57 3΄.50΄΄ πριν τη λήξη). Στο σημείο αυτό κι ενώ ο Ντόβας έχασε εύκολο λέι απ, που θα έδινε στην ομάδα του προβάδισμα 7 πόντων, ήρθε η αντίδραση των γηπεδούχων, που με ένα δίποντο και δύο γρήγορα τρίποντα των Αρσενόπουλου και Μάντζαρη, βρέθηκαν ξαφνικά μπροστά στο σκορ με 58-57, 2΄.44΄΄ πριν τη λήξη. Η συνέχεια ήταν δραματική. Η διακύμανση του σκορ, 60-57, 60-59 στο 1΄.06΄΄ με τον Αντωνάκη, 61-59 με 1/2βολές στο 52΄.5΄΄, 62-59 στα 30΄΄ και πάλι με ½ βολές για το Ψυχικό και 62-61 στα 17΄΄ με τον Τζόρτεβιτς. Θα ακολουθήσει γρήγορο φάουλ από τους παίκτες του Τρικούπη και ο παίκτης του Ψυχικού ευτυχώς θα αστοχήσει και στις δύο βολές.

Οι παίκτες του Μεσολογγίου θα πάρουν το ριμπάουντ, η μπάλα θα φθάσει στον Πολίτη, που είχε περάσει στον αγώνα πριν λίγο, αυτός θα κλειστεί στο τρίποντο, με προσποίηση θα ελευθερωθεί και από πιο κοντινή απόσταση θα ευστοχήσει σε σουτ δύο πόντων, χαρίζοντας μία εκπληκτική νίκη στην ομάδα του, στέλνοντας παράλληλα στα ουράνια τους πολλούς φιλάθλους του Τρικούπη που ακολούθησαν και σήμερα την ομάδα τους στην Αθήνα και πανηγύρισαν μαζί με τον προπονητή, τους παίκτες και τα μέλη της διοίκησης ένα τεράστιο αποτέλεσμα.

Μία νίκη που οπλίζει την ομάδα με πολύ καλή ψυχολογία, η οποία βαδίζει πλέον ακάθεκτη προς την επίτευξη των φετινών στόχων της.

Δεκάλεπτα : 20-20, 33-29, 47-48, 62-63

Διαιτητές : Αναστόπουλος Αντ. – Πιτσίλκας - Κοντίλης

Ψυχικό (Ρεμεντέλας) : Παναγιωταράς 2, Παπανικολάου 13 (5/8 τριπ., 9 ριμπ.), Παπαδημητρίου, Παπαντωνάκος 7 (1/2 τριπ.), Μάντζαρης 8 (1/4 τριπ.), Αρσενόπουλος 15 (3/6 τριπ., 4 ριμπ.), Θεοδώρου, Ντιαλλό 6, Μπασδέκης, Παασόγια 11 (10 ριμπ., 5 ασίστ).

Χαρίλαος Τρικούπης (Καλαμπάκος) : Τζόρτζεβιτς 27 (11/12 βολές, 8/10 διπ., 9 ριμπ., 31 αξιολόγηση), Γυφτάκης, Παπαδιονυσίου 14 (1/3 τριπ., 7 ριμπ.), Ντόβας, Αδαμόπουλος, Σταυρόπουλος 2, Χατζηκυριακίδης 2, Δεμερτζής 3 (10 ασίστ),  Αντωνάκης 11 (1/7 τριπ,, 9 ασίστ), Γκάτζιος, Πολίτης 4.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr