Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου στη συνεδρίαση του Μαρτίου 2020

Αποφάσεις του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου στη συνεδρίαση του Μαρτίου 2020.

Η συνεδρίαση έγινε με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης σε διαδικτυακη πλατφόρμα που επιτρέπει την συμμετοχή πολιτών, με ταυτόχρονη μετάδοση της συνεδρίασης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

1.Δέσμευση χώρου στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη για κατασκευή νέων τάφων. Δείτε όλη την απόφαση εδώ (https://bit.ly/3dJO14K)

2.Περαιτέρω προτάσεις για ενέργειες ενόψει πανδημίας κορονοϊου. Δείτε την απόφαση εδώ (https://bit.ly/2ysximo)

3.Ενημερώσεις: Α) προτάσεις για Εορτές Εξόδου 2020, Β) λαϊκή αγορά, Γ) αδέσποτα ζώα συντροφιάς, Δ) έργα παραλιακού μετώπου

Α. Για τις Εορτές Εξόδου 2020, το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις πολιτών της Κοινότητας για συλλογική δράση -τηρώντας τον κανόνα μένουμε σπίτι - προτρέπει όλους τους πολίτες το Σάββατο των Βαΐων στις 8.00 το βράδυ, να ανάψουν λιβάνι και ένα φαναράκι στο μπαλκόνι τους. Φέτος ας νιώσουμε το μεγαλείο της Εξόδου του Μεσολογγίου με την ευωδία του λιβανιού σε όλη την πόλη. 

Επίσης το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου μπορεί να διαθέσει την διαδικτυακή πλατφόρμα με την οποία κάνει τις τηλεδιασκέψεις, για την παρουσίαση εκδήλωσης στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου τηρώντας ευλαβικά τον κανόνα Μένουμε σπίτι. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες. Όλες τις προτάσεις πολιτών και εκπροσώπων συλλόγων που λάβαμε και ακούσαμε κατά την διάρκεια του Συμβουλίου Κοινότητας τις έχουμε μεταφέρει με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Πνευματικό Κέντρο και την Δημοτική αρχή. Φέτος περισσότερο από ποτέ, κατανοούμε και την τύχη που έχει η πόλη μας να διαθέτει τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου (Σύλλογος "Φίλοι του Ραδιοφώνου") που κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες εκπέμπει σπουδαία αφιερώματα.

Τέλος, προτείνουμε την διοργάνωση από τον Δήμο Μεσολογγίου, λιτής τελετής κεκλεισμένων των θυρών στον Κήπο των Ηρώων, την Κυριακή των Βαΐων, παρουσία ελάχιστων προσώπων (λιγότερα από 10) τιμώντας τους πεσόντες της ηρωικής Εξόδου. Οφείλουμε να τηρήσουμε ευλαβικά τον κανόνα -Μένουμε στο σπίτι- ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

Β. Για την λαϊκή αγορά έγινε ενημέρωση για τα αποτελέσματα της άτυπης διαβούλευσης που είχε γίνει αρχές Μαρτίου και αφορούσε θέματα χωροθέτησης και λειτουργίας της λαϊκής. Στην διαβούλευση εκφράστηκαν όλες οι απόψεις, με τελικό συμπέρασμα ότι υπάρχει ανάγκη να τεθεί ως μακροπρόθεσμος στόχος η δημιουργία στεγασμένης λαϊκής αγοράς στον αστικό ιστό και με βραχυπρόθεσμους στόχους να τηρηθούν τα ωράρια, η καθαριότητα, η διευθέτηση του πάρκινγκ των αυτοκινήτων ώστε η λαϊκή αγορά να συνεχίσει να διενεργείται στα σημεία που έχει οριστεί χωρίς περαιτέρω μετακινήσεις. 

Κατά την διάρκεια του Συμβουλίου, προτάθηκε ως ιδέα, εξαιτίας της πανδημίας που βιώνουμε, σε συνεννόηση με τους παραγωγούς της λαϊκής, τα προϊόντα που τυχόν περισσεύουν και μένουν αδιάθετα, να δίνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο προς άμεση διάθεση στους δικαιούχους του. 

Γ. Για το θέμα της σίτισης των αδέσποτων ζώων αυτή την περίοδο, διευκρινίστηκε ότι γίνεται καθημερινά από συγκεκριμένα άτομα του Συλλόγου “Εθελοντές φιλόζωοι Μεσολογγίου Ελπίδα” οι οποίοι φροντίζουν για την σίτιση των ζώων στις περιοχές (Μοτίβο, Ανεμογεννήτριες, Κατοχή, Νεοχώρι, Λούρο, ΤΕΙ, Άγιο Θωμά, Αγριλιά, Αιτωλικό, Σταμνά, Ταμπακαριά, Τουρλίδα, πελάδες). Μας πληροφόρησαν ότι από τα 57 τσουβάλια/μήνα που διαθέτει ο Δήμος Μεσολογγίου για την σίτιση (ο Σύλλογος διαχειρίζεται κάποια από αυτά, όχι όλα) οι τροφές δεν επαρκούν. Όσοι μπορούν και επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο (τηλέφωνο: 6955488531) για να δώσουν στα μέλη του Συλλόγου αποφάγια προς διάθεση στα αδέσποτα (τηρώντας τον κανόνα - Μένουμε σπίτι). Οι εργασίες για την δημιουργία άτυπης δομής στην Κοινότητα της Κατοχής συνεχίζονται, όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και σύντομα το πλήθος των αδέσποτων θα μεταφερθεί εκεί. 

Δ. Για το θέμα του παραλιακού μετώπου της Κοινότητας Μεσολογγίου, δηλαδή την παραλία της Τουρλίδας και της Αγίας Τριάδας, συζητήθηκε η επιτακτική ανάγκη διενέργειας των προταθέντων έργων που θα διασφαλίσουν ασφαλή πρόσβαση των λουομένων. Το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου είχε αναδείξει το εν λόγω θέμα από τον Σεπτέμβριο του 2019, εκδίδοντας εκ νέου απόφαση σε προηγούμενο συμβούλιο, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ (https://bit.ly/2R3W82m). Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι ενέργειες για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων. 

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μπορείτε στο 6978539302 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με κοινοτικούς χαιρετισμούς

Το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr