Φτωχότερη η οικογένεια της Α.Ε Μεσολογγίου

Έφυγε χθες ο μύθος της μεγάλης ΑΕΜ Νάσος Γκούβας …

Απεβίωσε χθες σε ηλικία 85 ετών, ο θρυλικός εξτρέμ της ΑΕΜ Νάσος Γκούβας, το μεγαλύτερο ταλέντο που ανέδειξε ποτέ το Μεσολογγίτικο ποδόσφαιρο, σκορπίζοντας θλίψη στους φιλάθλους της πόλης, ειδικά στους παλιούς, σ΄ αυτούς που τον γνώρισαν και σαν ποδοσφαιριστή και σαν άνθρωπο.

Ένας φανταστικός παίκτης με περίτεχνες ενέργειες, που γοήτευσε με το παιγνίδι του τους φιλάθλους, από την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τα χρώματα της ΑΕΜ εναντίον του Αστέρα Αμαλιάδας, όταν σε ηλικία μόλις 16,5 χρονών εξέπληξε τους πάντες, που έβλεπαν έναν πιτσιρίκο να κάνει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο και να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ της ομάδας του. Έγινε αμέσως βασικός κι αναντικατάστατος στην ενδεκάδα, έχοντας ραγδαία εξέλιξη. Συγχρόνως υπήρξε κι εξαιρετικός αθλητής στίβου, με άριστες επιδόσεις στα 100μ., στο μήκος και στο τριπλούν.

Η τρομερή ταχύτητά του, τα φοβερά σουτ, η μοναδική του ευστροφία και το διαβολεμένο μπρίο στο παιγνίδι του, τον έφεραν το 1959 στην ιστορική ΑΕΚ. Με τα χρώματά της εξελίχθηκε σε έναν ολοκληρωμένο επιθετικό και έγινε το ίνδαλμα των φιλάθλων της Ένωσης. Καλύτερη του χρονιά το 1960-61, που διέπρεψε με τη φανέλα του δικέφαλου, με αποτέλεσμα να κληθεί στην Εθνική Ελλάδος και να συμμετάσχει στην αποστολή της Εθνικής για τα παιγνίδια με Β. Ιρλανδία και Δ. Γερμανία, για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, τον Οκτώβριο του 1961.

Με την ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος το 1963 και στη συνέχεια βρέθηκε στην Αμερική, όπου αγωνίστηκε για 4 χρόνια στον Ολυμπιακό Σικάγου, ενθουσιάζοντας τους Έλληνες ομογενείς με τις εμφανίσεις του. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, αγωνίστηκε το 1970 ξανά στην ΑΕΜ, κλείνοντας την ένδοξη καριέρα του στον σύλλογο που τον ανέδειξε.

Η οικογένεια της ιστορικής ΑΕΜ, με βαθιά συγκίνηση αποτίει σήμερα φόρο τιμής, στον κορυφαίο παίκτη, που φόρεσε και δόξασε τη φανέλα της.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr