«Η Elite League Ερρίκος Ντυνάν θα γίνει προορισμός» (vid)

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της δεύτερης σεζόν της Elite League Ερρίκος Ντυνάν άρχισε την Τετάρτη με την παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος, σε μια εκδήλωση που έγινε στο Ολυμπιακό Μουσείο (Golden Hall).

Ευάγγελος Λιόλιος (Πρόεδρος ΕΟΚ): «Χαίρομαι που είμαι ανάμεσά σας για την παρουσίαση της Elite League. Πέρσι το πρωτάθλημα μπήκε σε κάθε σπίτι, είχαμε δύο εκατομμύρια views. Όταν περνούσαμε από τη δραχμή στο ευρώ, θέλαμε λίγο χρόνο. Αυτό γίνεται σε όλες τις αλλαγές. Και η Elite League δεν άλλαξε μόνο στο όνομα, αλλά και στη φιλοσοφία. Καλωσορίζω τις ομάδες που ανέβηκαν στην κατηγορία, έχουμε έναν συνδυασμό ομάδων με ιστορία και φιλοδοξία. Έχοντας δύο κενές θέσεις λειτουργήσαμε με τον θεσμό των wild card και οι δύο ομάδες ήταν ο Αίας Ευόσμου και η Μύκονος. Η φετινή Elite League θα είναι πολύ συναρπαστική, με ένα μείγμα ομάδων που έχουν ιστορία, που έχουν εμπειρία και κάποιες που πρωτοέρχονται και έχουν απεριόριστη φιλοδοξία. Η Basket League είναι η πρώτη κατηγορία, η κορυφή της πυραμίδας και η βιτρίνα του ελληνικού μπάσκετ είναι εκεί, αλλά η Elite League για μας είναι και θα είναι ο προορισμός. Όλοι θα μπορούν να λένε ότι συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα που τα έχει όλα. Χρειάζεται όλες οι ομάδες να έχουν κοινό όραμα με μας και οι σύλλογοι θα πρέπει να δουλεύουν για την ομάδα τους, για την περιοχή τους και για το ελληνικό μπάσκετ. Έχουμε σχεδιάσει πώς θέλουμε να είναι σε τρία χρόνια η κατηγορία, αλλά… βήμα-βήμα. Ευχαριστούμε τον χορηγό μας, το Ερρίκος Ντυνάν, αλλά και το Action 24 που θα φέρει σε περισσότερα σπίτια το πρωτάθλημα».

«Πέρσι είχαμε 2 εκατομμύρια views στους αγώνες, φέτος θέλουμε να πάμε 50% πάνω και του χρόνου να διπλασιαστεί. Συμμετείχαν 859 σωματεία σε όλη την Ελλάδα σε ένα ερωτηματολόγιο για όλες τις ενέργειες της ομοσπονδίας. Ρωτήσαμε ποιο ήταν το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα στις εθνικές κατηγορίες και 29,92% είπαν η Basket League και 46% η Elite League. Αυτό από μόνο του μας δίνει μια υπευθυνότητα στο τι πρέπει να κάνουμε. Κάθε φορά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να κάνουμε το πρωτάθλημα πιο ενδιαφέρον, πιο όμορφο στην εικόνα, στα γήπεδά μας που θέλουν βελτίωση. Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας στις κερκίδες. Ρωτήσαμε τις ομάδες για το θέμα της βίας, για το ποιος ευθύνεται και το 63% απάντησε η πολιτεία, ενώ ένα 28% απάντησε οι παράγοντες. Εγώ το κρατώ αυτό. Θα πρέπει, λοιπόν, από τη δικιά μας πλευρά να ξέρουμε ότι έχουμε κάνει τα μέγιστα για τον περιορισμό της βίας στα γήπεδα.

Ρωτήσαμε τους παράγοντες τι πιστεύουν πως πρέπει να κάνει η ΕΟΚ για τη βία στα γήπεδα. Απάντησαν δύο πράγματα, να βάλει πολύ αυστηρές κυρώσεις στις ομάδες και να απαγορεύει την είσοδο στους χούλιγκαν. Θα είμαστε, λοιπόν, από τη μεριά μας πάρα πολύ αυστηροί. Μας το ζητά το αθλητικό κίνημα και έτσι θα βελτιώσουμε το προϊόν. Να ξέρουμε ότι τα γήπεδα είναι περιβάλλον πολιτισμού.

Ρωτήσαμε επίσης για τη διαιτησία, υπήρχε διαφορά στις απαντήσεις μεταξύ εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων. Στις ενώσεις υπάρχει μια μικρή ικανοποίηση στις ενώσεις, το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στις εθνικές κατηγορίες. Οι ενέργειές μας είναι να βελτιώνεται το περιβάλλον στους αγώνες. Θα κοιτάξουμε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες διαιτησίες, έναν συνδυασμό έμπειρων και νέων διαιτητών.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει και να είμαστε εδώ και να έχουμε τέτοια απήχηση, αν εσείς οι ομάδες δεν το κάνατε αυτό. Εσείς είσαστε υπεύθυνοι αν πάει καλά ένα πρωτάθλημα και εμείς ως διοίκηση είμαστε υπεύθυνοι αν κάτι δεν πάει καλά. Η συνεργασία που έχουμε είναι άριστη. Το πρωτάθλημα αυτό δεν είναι σκαλοπάτι, αλλά σε λίγο καιρό θα γίνει προορισμός και θέλουμε να βοηθήσει στην εξέλιξη των αθλητών και την αναβάθμιση του ελληνικού μπάσκετ».

Νίκος Νικολόπουλος (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ / Πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων): «Ό,τι καλό παρατηρούμε σε αυτό το πρωτάθλημα οφείλεται σε σας και εμείς είμαστε αρωγοί για να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Καλωσορίζω τις νέες ομάδες της κατηγορίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον μεγάλο χορηγό του πρωταθλήματος, το Ερρίκος Ντυνάν, το Action 24 που θα συμβάλλει στην προώθηση της κατηγορίας και εύχομαι σε όλους υγεία και να έχουμε μια καλή συνεργασία».

Τάσος Δελημπαλταδάκης (Κομισάριος Elite League Ερρίκος Ντυνάν): «Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες που ήρθαν, ειδικά όσες ήρθαν εκτός Αθηνών. Πιστεύω ότι του χρόνου θα γίνει εκτός Αθηνών αυτή η παρουσίαση. Επειδή συζητάω και με τις 16 ομάδες, βλέπω ότι όλες είναι σε μια ένταση, στο κάτι να ζητάνε και να προσμένουν. Δεν ξέρω αν πηγάζει από το άγχος, από την αύξηση του μπάτζετ σε ορισμένες ή για την προσπάθεια παραμονής. Από την πλευρά μας, θα ήθελα να ξέρετε πως ό,τι γίνεται, είναι με δίκαιο και αξιοκρατικό τρόπο. Ξέρω τι γινόταν παλιότερα και τι γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια. Θέλω να κοιμάστε ήσυχα πως όλα γίνονται σωστά και να ασχολείστε μόνο με τα παιχνίδια σας».

Νίκος Κόλλιας (Εμπορικός Διευθυντής Επικοινωνίας και Marketing Ερρίκος Ντυνάν): «Είναι τιμή και χαρά μας που φέρει το όνομά μας το πρωτάθλημα. Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία. Μας κάνει περήφανος ως χορηγούς ότι η Elite League Ερρίκος Ντυνάν αποτελεί φυτώριο του ελληνικού μπάσκετ. Να θυμίσω μια φράση ενός Γάλλου ηγέτη πως ‘η ικανότητα είναι άχρηστη χωρίς ευκαιρία’. Δώστε την ευκαιρία στα νέα παιδιά, η ομοσπονδία την έδωσε και είδαμε το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε η Εθνική Νέων. Καλή επιτυχία σε όλους».

Κώστας Δελέγκος (προπονητής Αίαντα Ευόσμου): «Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες καλή σεζόν. Θεωρώ πως θα έχουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα και να συμβάλλουμε όσοι ασχολούμαστε με αυτό στην καλύτερη επόμενη μέρα για τους νέους παίκτες. Να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το προϊόν της Elite League που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει βήματα μπροστά».

Μιχάλης Κουρής (προπονητής Αμύντα): «Καλή χρονιά σε όλους. Πιστεύω πως θα δούμε ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα, με παίκτες που δεν έχουμε ξαναδεί να κατεβαίνουν στην Elite League. Θα προσπαθήσουμε κι εμείς σαν προπονητές να είναι όλα σε ένα πιο ήρεμο κλίμα».

Ντίνος Καλαμπάκος (προπονητής Δόξας Λευκάδας): «Ξεκινά μια νέα προσπάθεια για τη Δόξα Λευκάδας. Έχω βαρεθεί να βλέπω αρκετούς από σας (γέλια). Συμφωνώ με όσα γίνονται για το καλό το πρωταθλήματος. Σε αυτά τα δύο χρόνια έχουν γίνει πολλά πράγματα. Η περσινή χρονιά έδειξε ότι μπορεί να παιχτεί καλό μπάσκετ και να βγουν νέα παιδιά. Ελπίζω να παρουσιάσουμε ένα όμορφο προϊόν».

Κυριάκος Παπαδόπουλος (προπονητής Ελευθερούπολης): «Θέλω να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς όλης της ομάδας. Εμείς γουστάρουμε που είμαστε σε αυτή τη λίγκα και βάζουμε κάθε χρόνο πολλή δουλειά για να πηγαίνουμε κάθε χρόνο ένα βήμα μπροστά».

Φώτης Βασιλόπουλος (αρχηγός Ερμή Σχηματαρίου): «Θέλω να ευχηθώ να έχουμε μια καλή χρονιά σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Να έχουμε υγεία και να απολαύσουμε τη σεζόν».

Γιάννης Σοφογιάννης (προπονητής Εσπέρου Λαμίας): «Εμείς είμαστε ευτυχείς που μετά από προσπάθεια πολλών χρόνων ξαναβάλαμε τη Λαμία στον μπασκετικό χάρτη. Πρέπει να ευχαριστηθούμε αυτή την πορεία και ελπίζουμε να παραμείνουμε ανάμεσά σας όσο περισσότερο μπορούμε. Υγεία σε όλους και να κρατήσουμε όλοι μαζί το μπάσκετ ψηλά».

Θανάσης Γιαπλές (προπονητής Ηρακλή): «Συγχαρητήρια στην ΕΟΚ για την αναβάθμιση της κατηγορίας που είναι προφανής και αναγκαία. Είναι αναγκαιότητα το πρωτάθλημα να συμβάλει στην ανάπτυξη νέων παικτών. Καλή χρονιά σε όλους».

Πέτρος Νοέας (αρχηγός Κοροίβου Αμαλιάδας): «Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Φέτος θα έχουμε το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών».

Γιώργος Μάνταλος (προπονητής Μεγαρίδας): «Εμείς στα Μέγαρα αισθανόμαστε περήφανοι που είμαστε κομμάτι αυτού του προϊόντος και η πόλη αφουγκράζεται αυτό που γίνεται. Απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα και πρέπει να τονιστεί η συμβολή των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας. Έχουμε κάνει την πόλη να αισθάνεται περήφανη και αυτό θέλουμε να αποτυπωθεί στη φιλοξενία όλων των ομάδων. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, θέλουμε να αισθανόμαστε όλοι όμορφα. Να χαμογελάμε όποτε συναντιόμαστε, όπως συμβαίνει και σήμερα».

Νίκος Καραγιάννης (προπονητής Μίλωνα): «Είμαστε πολύ περήφανοι στον Μίλωνα που επιστρέφουμε στο καλύτερο πρωτάθλημα του ελληνικού μπάσκετ. Εύχομαι καλή σεζόν σε όλους και να έχουμε μια καλή συνεργασία».

Γιάννης Τζήμας (προπονητής Μυκόνου): «Θέλω να ευχηθώ κουράγιο και δύναμη στους ανθρώπους της Θεσσαλίας. Η Μύκονος φέρνει μια ωραία πρόταση στο καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών που πιστεύω πως θα γίνει φέτος. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες για μια ομάδα που εδρεύει σε  νησί, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν μια σπουδαία προσπάθεια».

Δημήτρης Χουχουλής (προπονητής Πανερυθραϊκού): «Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά αγωνιστικά και από πλευράς υγείας. Θέλω να ευχαριστήσω τους παράγοντες των ομάδων που βάζουν χρήμα και χρόνο για να κάνουμε εμείς επάγγελμα αυτό που αγαπάμε. Χωρίς αυτούς θα ήταν δώρο-άδωρο. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στην ΕΟΚ. Πέρσι έζησα μέχρι τελευταία στιγμή όλες τις αλλαγές που έγιναν. Φέτος είμαστε όλοι έτοιμοι να δεχτούμε τις νέες αλλαγές και να βάλουμε ένα λιθαράκι όλοι ώστε να αναβαθμίσουμε το προϊόν, στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών. Όλες οι ομάδες έχουν κάνει δυνατές κινήσεις, θα είναι ενδιαφέρον για όσους το παρακολουθήσουν και ψυχοφθόρο για όσους το ζήσουν. Όλα θα πάνε καλά. Η ομάδα μας συνεχίσει στο πλάνο που έχει τα τελευταία χρόνια με νέους αθλητές και μια καινούρια ομάδα. Όλα τα παιδιά δημιούργησαν υπεραξία, κάποια πήγαν στην Α1, είχαμε δύο παιδιά στη Νέων Ανδρών, τον Οικονομόπουλο και τον Μερμίγκη. Ελπίζω να καταφέρουμε ανάλογα πράγματα και φέτος».

Δημήτρης Βεργίνης (αρχηγός Πανιωνίου): «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό και συναρπαστικό. Ο Πανιώνιος έχει σχηματίσει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ και στόχος είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια που άρχισε πέρσι. Να τα δώσουμε όλα ώστε ο Πανιώνιος να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην Elite League. Θέλουμε επίσης να τιμήσουμε και τον θεσμό του Κυπέλλου. Θέλω να αναφερθώ στην απώλεια του παίκτη μας που έφυγε τόσο αναπάντεχα από τη ζωή (Ντόνοβαν Μάρσαλ Τζόνσον), μας δίνει έξτρα κίνητρο. Ευχόμαστε επίσης περαστικά στον Παναγιώτη Βύρλα».

Φώτης Καρακώστας (προπονητής Παπάγου): «Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ και στόχος είναι να βρισκόμαστε και του χρόνου εδώ. Είμαστε ίσως η πιο νεανική ομάδα, έχει γίνει ένα ολικό λίφτινγκ στο ρόστερ και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν το ωραίο κλίμα που έχουμε τώρα μεταξύ μας, να βρεθούμε πάλι τον Μάιο και ο καθένας να νιώθει ότι είναι εκεί που άξιζε. Καινοτομίες που έχουν γίνει όπως τα διπλά δελτία, έχουν βοηθήσει πολύ. Θα ήθελα όμως να συζητηθεί περισσότερο πόσο βοηθά στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ η παρουσία δύο ξένων σε κάθε ομάδα».

Γιώργος Ρεμεντέλας (προπονητής Ψυχικού): «Θα προτιμούσα να μην είμαι εδώ σήμερα, μετά τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε τα δύο προηγούμενα χρόνια να ανέβουμε στην πρώτη κατηγορία. Χαίρομαι όμως που θα συμμετέχουμε σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με μικρές αποστάσεις. Θεωρώ πως οι δύο ξένοι έχουν δώσει άλλη αίγλη και δεν εμποδίζουν την ανάπτυξη νέων αθλητών, καθώς αντιμετωπίζοντας καλύτερους παίκτες γίνονται και οι ίδιοι καλύτεροι. Θέλω να συγχαρώ τους συντελεστές του πρωταθλήματος, έχουν δώσει αίγλη που έλειπε και εύχομαι να φτάσει κάποια στιγμή στο επίπεδο πρωταθλημάτων δεύτερης κατηγορίας, όπως της Ισπανίας και της Γαλλίας. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους τους προπονητές, υγεία στους αθλητές και στους παράγοντες κουράγιο, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα συντηρούταν το πρωτάθλημα σε αυτό το υψηλό επίπεδο».

Ηλίας Μούτσιος (προπονητής Χαριλάου Τρικούπη): «Ελπίζω ότι έμεινα τελευταίος να μην αντικατοπτρίζεται αυτό τον Μάιο. Συγχαρητήρια στην ΕΟΚ γιατί τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολλά πράγματα, είμαστε στο σωστό δρόμο. Ερχόμαστε από μια πολύ δύσκολη σεζόν, με μέσο όρο κοντά στα 20 χρόνια. Φέτος η λίγκα θα είναι πλήρως ανταγωνιστική. Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες υγεία, στους προπονητές γερό στομάχι, στις διοικήσεις λίγο υπομονή και όχι βιαστικές αποφάσεις. Σας περιμένουμε όλους στο εξωτικό Μεσολόγγι».

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr